طراحی وبسایت چیست؟
با پیشرفت تکنولوژی و فراگیر شدن اینترنت و فضای مجازی بهترین راه برای ارائه مطالب ، فروش محصولات و خدمات خود داشتن یک وبسایت حرفه ای است. برای داشتن بک وبسایت حرفه ای نیاز به یک تیم حرفه ای میباشد تا در کنار شما ، راهنمایی های لازم برای راه اندازی و مدیریت سایت را انجام دهد. برای اشنایی بیشتر لازم است که بدانیم که وبسایت چیست؟ طراحی وبسایت چیست؟ برای داشتن یک وبسایت حرفه ای به چه ابزاری نیاز است ؟چند نوع وبسایت داریم و کار با کدام سایت ها آسان است؟ برای یافتن پاسخ سوالات با ویراکلیک همراه باشید…
وبسایت چیست؟
یک پایگاه داده برای نگهداری متن ها، تصاویر، فایل های صوتی و … برای ارائه خدمات ، فروش محصولات یا اطلاع رسانی است. به طور ساده تر اگر بخواهیم تعریفی از وبسایت داشته باشیم می توانیم بگوییم سایت مکانی در اینترنت است که یک یا چند صفحه را در خود جای داده است . هر وبسایت آدرس منحصربفرد خود را دارد. برای مثال اگر بخواهید وارد سایت ویراکلیک شوید باید آدرس آن viraclick.com را در مرورگر سرچ نمایید تا به وبسایت هدایت شوید.
طراحی وبسایت چیست؟
طراحی وبسایت به برنامه ریزی برای ایجاد ساختار کلی و جزئی سایت و همچنین فرآیندی که برای ایجاد لایه سازی صفحات وب ، تولید محتوا، طراحی گرافیکی ، رعایت اصول سئو ، طراح رابط کاربری و … انجام می شود طراحی وبسایت می گویند.
طراح وب بر روی ظاهر یعنی رنگ ، اندازه ، فونت، تصاویر، صفحه بندی و محتوای وب کار می کند. طراحی صفحات وبسایت به نحوه ساختار اطلاعات و طبقه بندی آنها اشاره می کند.
برای داشتن یک سایت حرفه ای لازم است که سایت دارای یک سری ویژگی هایی باشد مانند داشتن گرافیک زیبا ، کاربر پسند بودن ، لود سریع صفحات ، مقیاس پذیر بودن ، در مدت زمان طولانی بتواند خودش را با نیاز مشتری وفق دهد و منطبق کند ، امنیت بالا، مناسب بودن محتوا ، با تمامی مرورگرهای رایج منطبق باشد و کاربر با کمترین کلیک به هدفش برساند.در واقع برای اینکه یک سایت قدرتمند و حرفه ای داشته باشیم و در جستجوی گوگل جزو اولین صفحات باشیم باید به غیر از اصول فنی به اصول ظاهری وبسایت نیز توجه کنیم.
برای داشتن یک سایت حرفه ای به یک تیم طراح حرفه ای نیاز است.
این تیم شامل متخصص طراحی Front-end و Back-end ، تیم گرافیست ، تیم دیجیتال مارکتینگ ، تیم کپی رایتینگ ، تیم سئو کار، تیم رابط کاربری یا Ui و تیم طراح تجربه کاربری یا UX است که در ادامه به معرفی آنها می پردازیم:
۱- متخصص طراح Back-end :
شخصی است که مسئولیت کد نویسی ساختار اصلی وبسایت را برعهده دارد. این کد ها برای عموم و بازدیدکنندگان قابل مشاهده نیست و به طور کلی وظیفه راه اندازی و عملکرد سایت را برعهده دارد. متخصص طراح Back-end می تواند از زبان های برنامه نویسی ASP و Pythonو php برای توسعه وبسایت استفاده کند. که البته در وردپرس کدهای اصلی با php نوشته میشوند.
۲- متخصص طراح Front-end :
شخصی است که با استفاده از کدهای مختلف ظاهر وبسایت را توسعه میبخشد و سعی در زیبا سازی سایت دارد که البته با کمک یک گرافیست می تواند نتیجه بهتری را رقم بزند. متخصص طراح Front-end می تواند از زبان های برنامه نویسی مثل CSSو HTML و جاوا اسکریپت استفاده کند.
۳- تیم گرافیست:
شما برای سایتی که راه اندازی می کنید به یک تیم یا متخصص در حوزه گرافیک نیاز دارید. گرافیست وظیفه دارد لوگوی مناسب سایت ، دکمه ها و Layout ها را برای شما طراحی کند.
۴- تیم رابط کاربری یا Ui:
یکی دیگر از کسانی که می تواند به شما برای داشتن یک سایت حرفه ای و قدرتمند کمک کند طراح رابط کاربری است که می تواند در ایجاد معماری اطلاعات ، طراحی جذاب سایت و بهتر کردن المان های ظاهری سایت و طراحی کاربر محور به شما کمک کند.
۵- تیم طراح تجربه کاربری UX:
طراح تجربه کاربری به کاربرپسند بودن سایت و به طور کلی مناسب بودن قسمت های مختلف سایت را بررسی می کند و بهترین طرح را پیاده سازی می کند.
۶-تیم دیجیتال مارکتینگ :
تیم یا متخصص دیجیتال مارکتینگ به شما کمک می کند که چگونه از طریق فضای مجازی و به صورت انلاین بیشتر دیده شوید و بیشترین ترافیک را بر روی سایت خود داشته باشید. همچنین طراحی کمپین تبلیغاتی و پیاده سازی تبلیغ برای بهبود کسب و کار شما از جمله وظایف یک دیجیتال مارکتر است که باعث کسب درآمد بیشتر می شود.
۷- تیم کپی رایتینگ :
کپی رایتینگ هنر و دانش تولید محتوای تبلیغاتی برای کسب و کارهای مختلف است و در واقع فرآیندی است که باعث افزایش آگاهی مخاطب شده و در نهایت با ایجاد یک تصویر ذهنی درست و منطقی مخاطب یا کاربر را تشویق به انتخاب می کند.
کپی رایتر با استفاده از هنر نوشتن تلنگری به مخاطب می زند و او را ترغیب به خرید یک محصول ، ثبت نام در خبر نامه الکترونیکی و تماس برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره محصول یا ایجاد درگیری ذهنی برای مخاطب می کند. کپی رایترها علاوه بر نوشتن، تحقیق و مصاحبه می کنند و برای کمپین های بازاریابی برنامه ریزی و ایده پردازی می کنند.
۸- تیم سئو و بهینه سازی :
تیم سئو یا متخصص سئو و بهینه سازی به شما کمک می کند تا با استفاده از کلمات کلیدی و بهینه سازی موتورهای جستجو در صفحات اول گوگل ظاهر شویم.
برای راه اندازی و طراحی یک سایت راه های مختلفی وجود دارد که در ادامه به دو مورد آن اشاره می کنیم:
۱- استاتیک (ایستا) static website
۲- داینامیک (پویا) Dynamic website
۱- استاتیک (ایستا) static website:
همانطور که اسمش پیداست صفحات سایت بعد از کدنویسی ثابت هستند و هیچ تغییری نمی کنند و به طور کلی اگر بخوایم داخل صفحات سایت تغییرات کوچکی بوجود بیاوریم لازم است که بر روی کدهای صفحه نیز تغییراتی اعمال کنیم . امروزه از این روش کمتر یا در موارد خاص استفاده میشود. شرکت ها ، سازمان ها و مراکزی بیشتر از این سایت ها استفاده می کنند که در سال حداقل یک یا دوبار نیاز به تغییر محتوای سایت دارند.
از جمله مزایا و معایب سایت استاتیک میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
مزایا:
۱- صفحات بدون تغییر هستند.
۲- سرعت تقریبا بالا برای بارگذاری مطالب به دلیل داشتن کد و محتوای صفحه ثابت
معایب:
۱- برای یک تغییر کوچک نیازمند تغییر در کدهای صفحه است.
۲-برای ایجاد صفحه جدید حتما نیازمند ایجاد فایل فیزیکی و کد نویسی هستیم.
۲- داینامیک (پویا) Dynamic website :
داینامیک یا پویا یک روش بسیار خوب برای مدیریت صفحات وب ، تولید و انتشار آنها بدون دغدغه است. در واقع در حالت داینامیک بدون داشتن دغدغه تغییر کدها ، تنها به فکر تغییر محتوای صفحات وب هستیم و میتوانیم در این حالت به راحتی بی نهایت صفحه ایجاد کنیم . این سایت ها برای افرادی مناسب است که بیش از دوبار در سال نیاز به تغییر در محتوای سایت خود دارند.
از جمله مزایا و معایب سایت داینامیک میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
مزایا:
۱- امکان ایجاد نامحدود صفحات بدون دغدغه تغییر کدهای صفحه
۲- تغییر راحت محتوای صفحه بدون توجه به کدها
۳- مدیریت آسان وبسایت های داینامیک.
معایب:
۱- بسته به منابع سخت افزاری سرور، سرعت بارگذاری متفاوت است.
۲- نیازمند بهینه سازی است.
طرح وب یک قالب نمایشی و طراحی گرافیکی صفحات وب است که کاربر پس از ورود به سایت با اولین بخش که مواجه می شود و ذهن او را درگیر می کند طراحی ظاهری وبسایت است پس جلوه بصری وبسایت بسیار مهم است که طراح وبسایت با استفاده از ذوق هنری و خلاقیت خود با استفاده از طرح ها، رنگ ها و فونت ها چهارچوبی را ایجاد می کند که باعث جلب توجه مخاطب می شود.
اجزای طراحی سایت شامل موارد زیر است که به اختصار به توضیح آن می پردازیم :
۱- طرح بندی : برای حفظ تعادل، ثبات ، یکپارچگی طراحی ، طراح وبسایت گرافیک ، تبلیغات و متن را برحسب هدف سایت مرتب می کند.
۲- گرافیک: طراح وب با استفاده از عکس ها، کلیپ های تصویری، لوگوها و آیکون ها طراحی ظاهری وبسایت را بهبود میبخشد و سعی می کند که هر آیکونی در جای مناسب خود قرار دهد. البته طراح وبسایت به حجم فایل ها نیز توجه دارد تا باعث کند شدن سرعت سایت نشود.
۳- رنگ: رنگی که برای وبسایت انتخاب می شود بستگی به هدف و مشتری دارد. زیرا رنگ ها عامل انتقال شخصیت و اعتماد و به صورت کلی قدرت یک برند هستند و باعث انتقال حس می شوند.
۴- فونت : اکثر مرورگرها قادر به خواندن یک سری از فونت ها به عنوان “فونت های وب ایمن” هستند بنابراین طراح سایت با توجه به اینکه فونت ها می توانند باعث بهتر شدن سایت شوند ناچار به استفاده از یک سری فونت های خاص هستند.
۵- محتوا: قسمت مهم یک وبسایت محتوایی است که در آن قرار میگیرد. هرچه محتوای تولید شده در سایت مرتبط و مفیدتر باشد باعث افزایش کاربر بیشتر خواهد شد. در محتوا باید از کلمات کلیدی استفاده کرد و با بهینه سازی موتورهای جستجو در صدر صفحات وب باشیم.
پس از اینکه سایت طراحی شد اکنون عامل مهمتری پیش روست و آن هم کاربر پسند بودن سایت است ، سایتی که طراحی میکنیم باید نظر بازدیدکنندگان را جلب کند و آن را به کاربر نهایی تبدیل کند.
عوامل زیر باعث می شود که کاربر نهایی جذب سایت ما شوند:
۱- چند رسانه ای بودن : وجود محرک های ویدیویی و صوتی باعث می شوند که کاربر بیشتر جذب سایت شود و درصورتی که این محرک ها مرتب با سایت و مطالب و محتوا ها باشد، باعث بهتر درک شدن مطالب می شود و کاربر مدت زمان بیشتری را در سایت صرف می کند.
۲- تعاملی : سایت حرفه ای سایتی است که ابزار تعامل با مخاطب خود را فراهم کند یعنی با اضافه کردن قسمت های نظرسنجی یا فرم نظردهی همچنین درگاه های ارتباطی مانند ایمیل یا ثبت نام در خبرنامه باعث دو طرفه بودن سایت شود و از طریق این راه کاربران را به مشتریان تبدیل کند.
۳- ناوبری: با استفاده از صفحات سایت و نحوه قرارگیری منوها و ابزارهای سایت و به صورت کلی آرایش ظاهری سایت که باعث می شود بازدیدکنندگان به راحتی از سایت استفاده کنند و اطلاعات لازم را به دست بیاورند.
۴- تکنولوژی: با پیشرفت تکنولوژی به طراحان سایت این اجازه را می دهد تا نوآوری های جدید و بیشتری را در زمینه طراحی سایت و پویانمایی ایجاد کنند.
۵- سازگاری: طراحی سایت به گونه ای باشد که برای مثال زمانی که شخصی سایت را با گوشی تلفن همراه خود یا سیستم pc خود باز می کند در هر دو حالت به یک صورت برای کاربران نمایش داده می شود و با مرورگرهای مختلف همخوانی داشته باشد.
همانطور که در مقاله بالا توضیح داده شد برای داشتن یک سایت حرفه ای تنها به یادگیری دانش فنی و کدنویسی محدود نمی شود و لازم است که یک تیم حرفه ای در کنار شما باشد. تیم ویراکلیک برای هوشمند و حرفه ای شدن سایت شما ، همراهتان خواهد بود.
۲ دیدگاه
من چطوری میتونم با شما در ارتباط باشم و ثبت سفارش کنم؟
سلام به شماره پشتیبانی ۰۹۲۲۰۶۰۳۴۷۲ در واتساپ پیام بدید یا فرم تماس رو پرکنید تا در اولین فرصت باشما تماس بگیریم.