چگونه سایت طراحی کنیم ، یکی از سوالاتی است که صاحبان کسب و کار یا علاقه مندان به این حوزه میپرسند.تا کنون وبسایت زیادی طراحی و ساخته شده اند . طراحی سایت با وردپرس کار چندان سخت و دشواری نیست. اگر به دنبال یادگیری و کسب مهارت در زمینه طراحی و راه اندازی سایت های وردپرسی هستید با سری مقالات آموزش طراحی سایت با وردپرس همراه ویراکلیک باشید. در این مقاله قصد داریم شما را با پیش نیازهای راه اندازی یک وبسایت آشنا کنیم.
چگونه سایت طراحی کنیم ؟
در این مقاله شما را با مراحل راه اندازی یک وب سایت آشنا می کنیم و به شما آموزش می دهیم که چگونه سایت بسازید. شما بعد از خواندن این مقاله می توانید مقدمات راه اندازی وب سایت را به شخصه انجام دهید.
در حالت کلی شما می توانید به ۳ روش سایت خود را بسازید.
روش اول: استفاده از سایت سازها است. شما می توانید در سایت هایی که در این زمینه خدمات ارائه می کنند عضو شوید و سایت خود را ایجاد کنید.
روش دوم: ساختن سایت از طریق ساخت یک وبلاگ و سپس نصب دامنه بر روی آن
روش سوم: استفاده از سیستم های مدیریت محتوا مثل وردپرس است. شما می توانید با استفاده از وردپرس انواع سایت های شرکتی، فروشگاهی ، شخصی، خبری و … را طراحی کنید. وردپرس به شما کمک می کند بدون دانش برنامه نویسی سایت خود را ایجاد کنید.
برای راه اندازی یک وبسایت باید با یکسری پیش نیازها آشنا شویم. ابتدا به معرفی این پیش نیازها میپردازیم.
دامنه چیست؟
برای اینکه بتوانید سایت خود را در اینترنت معرفی کنید باید یک آدرس منحصر به فرد داشته باشید تا زمانی که مشتری ها آن آدرس را وارد می کنند بتوانند به وب سایت شما دسترسی داشته باشند. به بیان دیگر دامنه نام اختصاصی هر وب سایت است و هر کسی که بخواهد وبسایت مورد نظر خود را ببیند باید نام آن دامنه را در مرورگر خود سرچ کند.
مثلا شما میخواهید که به سایت دیجیکالا بروید و خرید انجام دهید. در مرورگر خود آدرس digikala.com را سرچ می کنید تا سایت دیجیکالا برای شما به نمایش گذاشته شود. این آدرس دقیقا همان دامنه یا دامین است.
پس شما باید سعی کنید نامی برای سایتتان انتخاب کنید که فهم آن برای کاربران سایت راحت باشد، بهراحتی بتوانند آن را یاد بگیرند و بدون دردسر نام سایت شمارا جستجو کنند. نامی که برای سایتتان انتخاب میکنید دارای یک پیشوند (www) و پسوند میباشد (مثل ir, com, org). بنابراین قسمت اول هر دامنه www و قسمت دوم اسم دامنه (همان اسم سایت) و قسمت سوم پسوند موضوعی دامنه است.
بهترین پسوند دامنه
یک دیدگاه غلطی که در فضای اینترنت وجود دارد این است که دامنه ir بگیریم یا com. کدام دامنه بهتر است؟ بگذارید ابتدا به معرفی دامنه ها بپردازیم سپس جواب این سوال را بدهیم. دامنه Ir یک دامنه ملی است و مخفف شده Iran است. دامنه com یک دامنه بین المللی است ومخفف شده commerce به معنی سایت تجاری میباشد. پسوند دامنه درواقع بیانگر نوع و زمینه فعالیت سایت شماست. مثلاً پسوند ir به این معنی است که سایت شما ایرانی میباشد و یا پسوند com به معنی این است که سایت تجاری میباشد.
برای مثال اگر یک سایت شرکتی دارید بهتر است از پسوند com. استفاده کنید البته دات کام به معنای Commercial است نه به معنای Company! توجه داشته باشید که دامینها باید بهصورت ماهانه یا سالانه تمدید یا خریداری شوند.
اما به این نکته توجه کنید؛ دامینی که انتخاب میکنید بهتر است با موضوع و محتوای سایتتان هماهنگ باشد، چون این موضوع بر روی سئو سایت اثر میگذارد. انتخاب یک دامین متناسب با سایت میتواند سئو سایت را بالا ببرد و باعث شود سایت شما اعتبار بیشتری نزد گوگل بهدست آورد.
ثبت دامنه مناسب
قبل از هر چیزی و برای شروع طراحی سایت باید یک دامنه مناسب انتخاب و ثبت کنید.
دامنه به صورت اختصاصی و یکتا هستند. بنابراین باید مطمئن شوید دامنه ای که انتخاب میکنید توسط شخص دیگری گرفته نشده باشد. بگذارید با مثال توضیح بدهیم. فرض کنید خودرویی رو خریداری کرده باشید و سند خودرو را به نام خود زده باشید ، شخص دیگری نمیتواند خودرو شما رو دومرتبه خریداری کند و سند آن را به نام خود بزند! دامنه هم به همین صورت است اما با این تفاوت که دامنه ها به صورت سالیانه یا ۵ ساله خریداری می شوند و بعد از به اتمام رسیدن این دوره اگردوباره دامنه خود را تمدید نکنید دیگران میتوانند این دامنه را به نام خود ثبت کنند.
هاست چیست؟
هاست در زبان انگلیسی (Host) به معنای میزبان است که به بخشی از سرور گفته میشود. یک سرور میتواند به چندین قسمت تقسیم شود (تقسیمبندی مجازی) که به هر قسمت آن، هاست گفته میشود. یعنی هر بخش از این سرور به عنوان یک هاست از یک وبسایت میزبانی میکند. برای راهاندازی یک وبسایت در فضای اینترنت باید به دنبال تهیهی یک هاست مناسب برای خود باشید.
شما باید با توجه به نیاز وب سایت خود میزان پهنای باند، مقدار فضای میزبانی، مقدار ram و … را از یک شرکت هاستینگ تهیه یا به اصلاح اجاره کنید. بعد از خرید به شما بخشی از منایع یک سرور تعلق می گیرد، شما باید دامنه خود را بر روی هاستی که خریداری کردید ست کنید و در نهایت میتوانید تمام اطلاعات و فایلهای سایت خود را در آنجا قرار دهید.
هاستها نیز به چند دسته تقسیمبندی میشوند: هاست اشتراکی، هاست اختصاصی، هاست محلی(لوکال هاست)، هاست پرسرعت، هاست مجازی، هاست رایگان، هاست ابری و …
انواع هاست
هاست ها را از نظر سیستم عامل به دو دسته تقسیم بندی می کنیم:
- ویندوز
- لینوکس
معمولاً برای سایتهایی که با زبان asp.net و پایگاه دادهی MYSQL ساخته میشوند از هاستهای ویندوزی استفاده میشود. سایتهایی که با زبان php و پایگاه دادهی MYSQL ساخته میشوند نیز، از هاستهای لینوکسی استفاده میشود و چون وردپرس با زبان php توسعه یافته است بهتر از هاست های لینوکسی استفاده کنید.
از محبوبترین کنترل پنلهای ویندوزی میتوان به Website Panel, Plesk و از محبوبترین کنترل پنلهای لینوکسی میتوان به Cpanel, DirectAdmin اشاره کرد.
قیمت هاست به چه صورت است؟
برای مثال هرچه فضای ذخیره اطلاعات بیشتری بخواهید هزینه شما بیشتر میشود. سرویسهای میزبانی وب رایگان هم برای استفاده وجود دارند، ولی با توجه به اینکه دارای محدودیت هستند و استانداردهایی را رعایت نمیکنند، پیشنهاد نمیشود که از این هاستها استفاده کنید.
پس در انتخاب شرکتی که قصد دارید هاستتان را از آن خریداری کنید، خیلی دقت کنید. همانطور که در قسمت قبل گفته شد باید دامین خود را ماهانه یا سالانه خرید یا تمدید کنید، هاست هم مانند دامین باید بهصورت ماهانه یا سالانه خریداری یا تمدید شود.
در ادامه این سری آموزش ها به مبحث چگونه سایت طراحی کنیم می پردازیم و در جلسات مختلف آموزش گام به گام را خواهیم داشت . نظرات خود را با ما در میان بگذارید.